Min uppväxt var på en gård i Skåne där mina föräldrar drev lantbruk och jag och min ena syster hade halvblodshästar som vi tävlade i alla discipliner.
2 avelston gav också flera föl som vi utbildade och sålde efterhand.  Efter att jag också gått hästskötarkursen på Flyinge -78, jobbade jag på en gård där de hade uppfödning och tävlade med 4-spann så det blev mycket tömkörning och körning med vagn och tävlingar i England bla.
Efter att gått polisskolan i Stockholm och några år som patrullerande polis där sökte jag och började som polisryttare i Göteborg där jag bosatt mig och bildat familj.
Det blev mycket ridning i olika situationer där det gällde att ha en utbildad och lydig häst.  De första åren jobbade jag med att rida in och utbilda blivande polishästar samtidigt som den övriga polistjänsten till häst. Tjänstgjorde bla på EU- toppmötet i Gbg 2001 och många andra demonstrationer som verkligen satte både häst och ryttarens samspel på prov.  Representerade också Göteborgspolisen på en mängd Polistävlingar med åtskilliga segrar/plac ind och i lag både inom- som utomlands.
Jag utbildade mig också till både ridinstruktör och C-tränare i dressyr och jobbade under många år med både utbildning av hästar och polispersonal i ridningens alla områden, inte minst sk miljöträning.
Efter över 30 år i statlig tjänst och 27 år på rytteriet tog  jag tjänstledigt under 2012-13 för att starta egen verksamhet med träningar och i sept 2013 avslutade jag min statliga tjänst och är numera helt egen företagare.
Det är verkligen utvecklande och inspirerande att kunna ha sin hobby som eget företag dessutom, men det är mycket tack vare allt  stöd från familjen och trogna vänner.
UTBILDNINGAR

Hästskötarexamen, Flyinge
Tappskokompetens, Skara
Svensk Ridlärare II,  (Diplomerad ridinstruktör), BYS Skara
C-tränare i Dressyr, Flyinge
Affärsskolan, Flyinge
VBR, Vertical Balance Riding kurs 1-3.

ANSTÄLLNINGAR
Utbildat och tävlat egna hästar i ungdomen, som var på en hästgård i Skåne där familjen drev jordbruk och hästuppfödning.

Ansvarig för tävlingsstall med 4-spannskörhästar.

Polis i  33 år och arbetat som polisryttare i 27 år där jag bla  har ridit in och utbildat blivande polishästar,  instruerat i både dressyr, hoppning, tömkörning och sk polishästträning (miljöträning) både för nya och ordinarie polisryttare  under många år.

TÄVLINGSMERITER

Dressyr t om  MA; St George, bl a Lag-SM
Hoppning t om  MB nivå
Fälttävlan t om LA nivå

"Polis SM"  segrar individuellt och i Lag  (DLA+HLB)
"Polis NM"  seger individuellt ( DLA+ HLB)
"Polis EM"   brons i Lag och plac ind.  (D+H+T) i Munster, Tyskland, 1988, med min tjänstehäst Viktor som jag också utbildade och startade t om DMB.
World Police and Fire Games, Sthlm, 2000: Silver ind i terräng med min tjänstehäst Galej som jag hade i 17 år och utbildade till en stabil och mkt bra och omtyckt tjänstehäst. Tjänstgjorde med honom bla  under EU-toppmötet i GBG, dvs (EU, kravallerna), 2001.
Startade honom t om MB:4 i dressyr med plac men utbildad till svår klass nivå.

TRÄNARE SOM BETYTT MYCKET FÖR MIG GENOM ÅREN:

DRESSYR:
Traudi Björling
Bo Tibblin
Lars Andersson
Stefan Jansson
Barbro Ask-Upmark
SITSOBTIMERING
Lena Gunnarsson (Vertical Balance Riding)
Lisa Johansson (Logisk ridning)
HOPPNING
Lars Parmler
Erik Berggren
TERRÄNG
Petrus Kastenman
Gunilla Fredriksson
TÖMKÖRNING
KG Svensson
Bo Jenå